Reseptit

Karitsanpotkaa padassa Marokon tapaan

Marokkolaiseen tapaan valmistettu karitsanpotka maustetaan runsaalla kädellä. Valmiin lihan kylkiäsenä voidaan tarjota kuskusia tai bulguria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 kg paloiteltuja karitsanpotkia
  • 3 rkl öljyä
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 3 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kurkumaa
  • 0.5 tl chiliä
  • 1 appelsiini
  • 5 dl lihalientä
  • 8 taatelia
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • 50 g mantelilastuja

Valmistusohje

Karitsanpotka on nyt muodikasta ruokaa. Tässä se on haudutettu marokkolaiseen tapaan runsaasti maustaen.

Pyydä kauppiasta leikkaamaan potkat kahteen, kolmeen osaan.

Ruskista potkapalat parissa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä uunivuokaan. Mausta liha suolalla ja pippurilla.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja hauduta sipulit pehmeiksi. Lisää mausteet, kuumenna hetki. Kaada sipulimausteseos lihojen päälle. Kaada lihaliemi pannulle, kiehauta ja kaada pataan.

Leikkaa appelsiinista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita ja lisää ne ruokaan. Puserra sekaan appelsiinimehu. Peitä astia kannella ja pane 225-asteiseen uuniin.

Kun liemi alkaa kiehua, laske lämpö 120-asteeseen. Anna ruoan muhia 3 tuntia Lisää lihalientä tarvittaessa. Poista taateleista kivet ja lisää taatelit ruokaan,
kun puolisen tuntia kypsennysaikaa on jäljellä. Poista tässä vaiheessa kansi tai folio ruoan päältä.

Paahda mantelilastut ruskeiksi kuivalla pannulla ja ripottele lastut ruoan pinnalle. Lisää koristeeksi tuoretta korianteria. Tarjoa lisänä kuskusia tai bulguria. Kun liemi alkaa kiehua, laske lämpö 120-asteeseen. Anna ruoan muhia 3 tuntia. Lisää lihalientä tarvittaessa. Poista taateleista kivet ja lisää taatelit ruokaan,
kun puolisen tuntia kypsennysaikaa on jäljellä. Poista tässä vaiheessa kansi tai folio ruoan päältä.

Paahda mantelilastut ruskeiksi kuivalla pannulla ja ripottele lastut ruoan pinnalle. Lisää koristeeksi tuoretta korianteria. Tarjoa lisänä kuskusia tai bulguria.

X