Reseptit

Karpalotee

Karpalotee kruunaa pimeät syysillat. Voit ottaa teetä mukaan myös syksyiselle metsäretkelle.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 2 teepussia
  • 1 kanelitanko
  • 3–4 kardemummansiementä
  • ½ luomusitruuna lohkottuna
  • 5 dl karpalomehua
  • 2–3 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan vesi, teepussit, kanelitanko, kardemummansiemenet ja lohkottu sitruunanpuolikas. Kuumenna höyryäväksi ja peitä kannella. Anna maustua 10 minuuttia.

2. Poista teepussit ja mausteet, lisää joukkoon karpalomehu ja fariinisokeri. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Kaada höyryävä juoma termospulloon.

Vinkki: Täytä termospullo hetkeksi kiehuvalla vedellä ennen juoman lisäämistä, niin se pysyy pidempään kuumana.

X