Reseptit

Kaurainen pikapulla

Kaurainen pikapulla valmistuu uunissa kätevästi kahvipöytään. Tarvitset tavallisten pulla-ainesten lisäksi kaurahiutaleita.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 75 g sulatettua margariinia tai voiseosta (rasvaa enintään 60 %)

pinnalle:

  • 0.8 dl kaurahiutaleita
  • 2.5 rkl sokeria

Valmistusohje

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Lisää muna-maitoseos ja sulatettu rasva kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunavuokaan. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja sokeria. Paista pullaa 175 asteen uuninlämmössä noin 35 minuuttia. Irrota vuoan reunat ja nosta pulla tarjolle.

Laktoositon vaihtoehto:

Saat kauraisesta pikapullasta laktoosittoman, kun käytät siihen laktoositonta margariinia ja maitoa.

X