Reseptit

Kaurapataleipä

Kaurapataleipä leivotaan kaura- ja vehnäjauhoista sekä leseistä. Ihanan rapeakuorinen leipä valmistuu helposti ilman vaivaamista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaurapataleipä

  • 4 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 4 dl kaurajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita tai -leseitä
  • 1-2 rkl siirappia tai hunajaa

Valmistusohje

Kaurapataleipä leivotaan helposti näin:

1. Mittaa lämmin vesi kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä kulho ja anna taikinan olla huoneenlämmössä 1 tunti ja jääkaapissa noin 12 tuntia tai useita tunteja pidempäänkin.

2. Kumoa taikina jauhotetun leivinpaperiarkin päälle. Kokoa taikina pyöreäksi palloksi jauhotetuin käsin. Peitä taikina löyhästi kelmulla ja anna levätä huoneenlämmössä 1 tunti.

3. Säädä uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita kannellinen pata tai uuninkestävä kattila kuumenemaan uuniin. Nosta leipä papereineen kuumaan pataan. Laita kansi päälle.

4. Paista leipää ensin 30 minuuttia kannen alla ja sitten ilman kantta 15 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen viipalointia.

Katso myös: Karpalopataleipä

Katso myös Kotiliesi.fi: Pataleipä

X