Reseptit

Kauratto

Kauratto tehdään risoton tapaan kaurasta. Se saa makua ja hehkeän värinsä punajuuresta. Annokset kruunataan hunajalla makeutetulla ja rosmariinilla maustetulla sipulilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kauratto

  • 200 g (2-3 kpl) keitettyjä punajuuria
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • n. 7 dl kasvislientä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl voia
  • 4 dl kaura-ateriajyviä
  • 1 1/2 rkl balsamicoa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 2 isoa sipulia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kauratto tehdään helposti näin:

1. Kuori keitetyt punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna tai raasta valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

2. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa. Lisää valkosipuli, punajuurikuutiot ja kaurajyvät. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää noin kolmannes kasvisliemestä kattilaan. Anna ruoan hautua, kunnes neste on imeytynyt jyviin. Lisää lientä pari kauhallista kerrallaan ja hauduta kaurattoa edelleen noin 20 minuuttia tai kunnes jyvät ovat napakan kypsiä.

3. Mausta kauratto balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Laita kansi kattilan päälle ja anna makujen tekeytyä sillä välin, kun valmistat sipulilisäkkeen.

4. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna rosmariinin neulaset. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja rosmariini, paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää hunaja, balsamico ja ripaus suolaa. Paista sipulia vielä hetki.

Katso myös: Broccolini-porkkanakauratto

Katso myös Kotiliesi.fi: 6 täydellistä risottoa – näillä ohjeilla onnistut

X