Reseptit

Kesäkurpitsa-tomaattikeitto

Kesäkurpitsa-tomaattikeitosta loihdit maittavan lounaan. Vielä nokare kevytranskankermaa ja keittolounas on valmis tarjottavaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Pouta

Kesäkurpitsa-tomaattikeitto sopii mainiosti lounasruoaksi. Nauti keitto smetanalla tai ranskankermalla höystettynä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsa-tomaattikeitto

  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • 5 tomaattia
  • 1 paprika
  • 1 chili
  • ½ purjosipulia tai 2-3 sipulia varsineen
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • hienonnettua tuoretta rakuunaa, kirveliä tai oreganoa

lisäksi:.

  • 1 dl kevytranskankermaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-tomaattikeitto valmistuu helposti näin:

1.Paloittele kesäkurpitsa ja tomaatit. Halkaise paprika sekä chili, poista siemenet ja paloittele paprikan- ja chilinpuolikkaat. Leikkaa purjosipuli tai sipulit renkaiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kaikki paloitellut kasvikset ja kuullota muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Mausta maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla, valkopippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattikeitto ranskankermanokareella viimeisteltynä.

Vinkki: Kokeile myös kesäkurpitsakeittoa fetajuuston kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa grillissä – paahda zucchinit maukkaiksi ja upota salaatteihin, vartaisiin tai muihin kasvisruokiin

    X