Kesäkurpitsa-tomaattikeitto
Kesäkurpitsa-tomaattikeitosta loihdit maittavan lounaan. Vielä nokare kevytranskankermaa ja keittolounas on valmis tarjottavaksi.
Ainekset
Kesäkurpitsa-tomaattikeitto
- 1-2 kesäkurpitsaa
- 5 tomaattia
- 1 paprika
- 1 chili
- ½ purjosipulia tai 2-3 sipulia varsineen
- 2 rkl öljyä
- 1 l kasvislientä
- 2 tl paprikajauhetta
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus valkopippuria
- hienonnettua tuoretta rakuunaa, kirveliä tai oreganoa
lisäksi:.
- 1 dl kevytranskankermaa
Valmistusohje
Kesäkurpitsa-tomaattikeitto valmistuu helposti näin:
1.Paloittele kesäkurpitsa ja tomaatit. Halkaise paprika sekä chili, poista siemenet ja paloittele paprikan- ja chilinpuolikkaat. Leikkaa purjosipuli tai sipulit renkaiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kaikki paloitellut kasvikset ja kuullota muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Mausta maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla, valkopippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattikeitto ranskankermanokareella viimeisteltynä.
Vinkki: Kokeile myös kesäkurpitsakeittoa fetajuuston kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa grillissä – paahda zucchinit maukkaiksi ja upota salaatteihin, vartaisiin tai muihin kasvisruokiin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous