Reseptit

Kesäkurpitsatäytteiset tortellit

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

täyte:

  • 500 g kesäkurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 dl korppujauhetta
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää

pastataikina:

  • 7 ½ dl durumvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 6-8 munaa (koon mukaan)

voiteluun:

  • munaa tai vettä

keittämiseen.:

  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa

kastike:

  • voita tai laardia
  • tuoretta salviaa
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Halkaise kesäkurpitsa ja pane se öljyllä voideltuun uunivuokaan. Sipaise öljyä myös leikkauspinnoille. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia tai kunnes kesäkurpitsanpuolikkaat ovat pehmenneet.

Soseuta kypsä kesäkurpitsa ja sekoita soseen joukkoon juustoraaste, korppujauhe sekä muna. Mausta täyte suolalla ja muskottipähkinällä.

Kaada jauhot kulhoon. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Yhdistä jauhot vähitellen munien joukkoon. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin. Voit tehdä taikinan myös monitoimikoneessa, jossa se valmistuu lyhyemmässä ajassa. Valmiin taikinan pitää olla kiinteää eikä se saa tarttua käsiin. Peitä taikina ja anna levätä 1–2 tuntia.

Kauli taikina käsin tai koneella. Leikkaa pastalevy noin 10 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Ota yksi suikale jauhotetulle alustalle ja peitä loput suikaleet pyyhkeellä.

Taita suikale kahtia niin, että saat keskikohtaan merkin. Avaa levy ja nosta puolen levyn alueelle lusikalla täytettä 5 cm:n välein ja parin cm:n päähän reunoista. Voitele täytteen ympärykset munalla tai vedellä. Nosta levyn toinen puoli täytteiden päälle kanneksi ja painele kevyesti, ettei väliin jää ilmaa. Leikkaa tortellit irti taikinapyörällä tai terävällä veitsellä. Painele reunat haarukalla, jotta ne umpeutuvat kunnolla. Peitä valmiit tortellit pyyhkeellä ja jatka valmistamista samalla tavalla, kunnes kaikki tortellit on tehty.

Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä tortelleja muutaman kappaleen erissä noin kolme minuuttia tai kunnes ne nousevat pintaan. Nosta tortellit reikäkauhalla kattilasta ja valuta hyvin.

Sulata kastikkeeseen voi tai laardi ja lisää salvianlehdet. Kuumenna, kunnes salvia alkaa tuoksua.

Valuta kastike tarjoiluastiaan, nosta tortellit päälle ja kääntele ne kastikkeessa. Ripottele pinnalle juustoraaste.

X