Reseptit

Kevyt marjahillo

Marjahilloa nauttisi vaikka päivittäin niin puuron, jogurtin kuin paahtoleivänkin päällä. Onneksi kevyen marjahillon resepti tekee tästä makeasta herkusta hitusen parempaa keholle.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 l marjoja (mielellään eri laatuja, kuten vadelmia, mansikoita ja/tai mustikoita)
  • 1/2 dl vettä
  • 1 pkt hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Kevyt marjahillo sopii herkutteluhetkiin.

Pane puhdistetut marjat ja vesi kattilaan. Kaada hillo-marmeladisokeri päälle. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti välillä sekoittaen.

Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta pois. Jaa hillo pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit heti ja säilytä hillo viileässä.

X