Reseptit

Kikherne-sipulisalaatti

Kikherne-sipulisalaatti sopii evääksi piknikille tai työpaikan lounaslisukkeeksi. Sitä kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi.

Teksti:
Virpi Tissari-Simola
Kuvat:
Mirva Kakko

Kikherne-sipulisalaatti on mainio eväs piknikille.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl kikherneitä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • pieni pala chiliä
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 4 oksaa tuoretta timjamia

Valmistusohje

Kikherne-sipulisalaatti valmistuu helposti näin:

1. Liota kikherneet yön yli runsaassa vedessä. Heitä liotusvesi pois. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Voit myös käyttää säilöttyjä papuja.

2. Leikkaa salottisipulit ja valkosipulinkynsi silpuksi. Kuullota silppu pannulla.

3. Leikkaa chili silpuksi ja raasta inkivääri.

4. Mausta jäähtynyt silppu etikalla, chilillä, inkiväärillä ja timjamilla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita kikhernesalaattia välillä. Tarkista maku.

Vinkki: Tarjoa kikherne-sipulisalaatti vaikkapa piknikillä peruna-kasvismunakkaan ja marinoitujen kasvisten kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Paahdetut kikherneet – näin teet niistä rapeita ja yhtä koukuttavia kuin chipsit

X