Reseptit

Marinoidut kasvikset

Kasvikset mehevöityvät simppelillä marinadilla.

Teksti:
Virpi Tissari-Simola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 2 paprika
  • 1 munakoiso
  • pieni Kesäkurpitsa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2-1 tl suolaa
  • hedelmäsokeria
  • 1 rkl sitruunamehua tai balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl öljyä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

koristeluun:

  • 10 oliivia
  • basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkana ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Paloittele munakoiso ja kesäkurpitsa.

2. Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla ja kuullota kasvikset puolikypsiksi.

3. Leikkaa valkosipulinkynsi silpuksi ja sekoita silppu suolan, sokerin, sitruunamehun ja öljyn kanssa.

4. Kaada kasvikset tarjoiluastiaan ja valuta päälle marinadi. Marinoi vähintään puoli tuntia.

5. Koristele oliiveilla ja basilikalla.

X