Reseptit

Kikhernepihvit

Kikhernepihvit ovat mainiota kasvisruokaa. 

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kypsiä kikpapuja (kikherneitä, purkista tai liotettuna ja keitettynä)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 tl jauhettua jeeraa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 hienonnettua salvianlehteä
  • 3 rkl sileälehtistä persiljaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl vastarouhittua pippurisekoitusta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sitruunanmehua

Valmistusohje

 

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä.
  2. Pane kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasainen taikina.
  3. Paista pinnoitetulla ohukaispannulla miedolla lämmöllä pihveiksi.
  4. Tarjoa salaatin kera.

1070 kJ (270 kcal)/1 annos

X