Reseptit

Klassinen tiramisu

14.9.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Klassikoita ei aina kannata muuttaa tai tuunailla. Tässä italialainen klassikkojälkiruoka, tiramisu juuri sellaisena kun sen kuuluu olla.

Ainekset

Klassinen tiramisu:

5 kananmunaa
1 dl sokeria
500 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl vahvaa kahvia
1/2 dl makeaa viiniä (esim. marsalaa)
1 pkt savoiardikeksejä

Viimeistelyyn:

tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

2. Vaahdota keltuaiset ja sokerija sekoita joukkoon mascarpone. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele edellisen seoksen joukkoon.

3. Mittaa syvälle lautaselle kahvi ja viini. Kasta keksit yksi kerrallaan seoksessa ja lado keksejä tasainen kerros keskikokoiseen uunivuokaan ja lusikoi päälle kolmannes mascarponevaahdosta. Tee toinen keksikerros, mascarponekerros ja vielä kolmas samanlainen niin, että päällimmäiseksi jää mascarponevaahtokerros.

4. Siivilöi pinnalle reilusti tummaa kaakaojauhetta.

5. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti ja tarjoile hyvän ja vahvan kahvin kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme