Reseptit

Klassinen tiramisu

Klassikoita ei aina kannata muuttaa tai tuunailla. Tässä italialainen klassikkojälkiruoka, tiramisu juuri sellaisena kun sen kuuluu olla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Klassinen tiramisu:

  • 5 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 500 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 1/2 dl makeaa viiniä (esim. marsalaa)
  • 1 pkt savoiardikeksejä

Viimeistelyyn:

  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Klassinen tiramisu lohditaan näin:

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

2. Vaahdota keltuaiset ja sokerija sekoita joukkoon mascarpone. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele edellisen seoksen joukkoon.

3. Mittaa syvälle lautaselle kahvi ja viini. Kasta keksit yksi kerrallaan seoksessa ja lado keksejä tasainen kerros keskikokoiseen uunivuokaan ja lusikoi päälle kolmannes mascarponevaahdosta. Tee toinen keksikerros, mascarponekerros ja vielä kolmas samanlainen niin, että päällimmäiseksi jää mascarponevaahtokerros.

4. Siivilöi pinnalle reilusti tummaa kaakaojauhetta.

5. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti ja tarjoile hyvän ja vahvan kahvin kera.

Katso myös: Tiramisujäätelö ja Mustikkamisu

Katso myös Kotiliesi.fi: Vadelmatiramisu

X