Reseptit

Mustikkamisu tiramisun tapaan

Mustikkamisu on yhdistelmä suomalaista perinteistä pitkopullaa ja italialaista tiramisua.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 pullapitkoviipaletta
  • 1 dl maitokahvia (tai kaakaota)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g pakastemustikoita (kotimaisia)
  • 3 dl mustikkahilloa

Mascarponevaahto:

  • 200 g mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje

 

1. Sekoita mascarpone pehmeäksi kulhossa. Lisää joukkoon kerma ja vatkaa varovasti käsin kuohkeaksi tasaiseksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja appelsiinin kuorella sekä mehulla.
2. Mausta maitokahvi vaniljasokerilla ja sulata mustikat.
3. Rakenna jälkiruoka kerroksittain kulhoon tai kulhoihin siten, että laitat ensin pohjalle pullaviipaleita, kostutat ne maitokahvilla, lusikoit päälle mustikkahilloa, mustikoita ja mascarponevaahtoa.
4. Pinnalle vielä hieman pullaa, muutama mustikka ja tarjolle!

Katso myös tiramisujen reseptejä:

Omenainen tiramisu
Tiramisu-jälkiruoka
Punainen tiramisu

Kotiliesi.fi: Tiramisu-juustokakku

X