Reseptit

Kookossuklaapalat

Paahtaminen tuo kookoshiutaleisiin ihanan karamellimaisen maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Kookossuklaapalat

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g kaurakeksejä
  • 50 g voita sulatettuna
  • 50 g maapähkinävoita pehmennettynä
  • ½ dl sokeria
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 prk (397 g) makeutettua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
  • 2 dl kookoshiutaleita paahdettuina

Valmistusohje

1. Hienonna keksit jauhelmaksi tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon voisula ja pehmeä maapähkinävoi sekä sokeri. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla peitettyyn keskikokoiseen uunivuokaan.

2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita nopeasti joukkoon makeutettu maitotiiviste. Levitä seos keksipohjan päälle.

3. Ripottele pinnalle kuumalla paistinpannulla kullanruskeiksi paahdetut kookoshiutaleet ja nosta herkku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

4. Leikkaa paloiksi ja herkuttele. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös:

Pähkinä-marjasuklaa, Ruoka.fi
Pähkinä-suklaafudge, Ruoka.fi
Suklaanamut, Kotiliesi.fi

X