Reseptit

Kukkakaalibiryani

23.8.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Mausteisen kukkakaalibiryanin kruunaa luonnonjogurtti ja paahdetut mantelit.

Ainekset

2 dl tummaa basmatiriisiä
1 rkl öljyä + 1 rkl voita
1 hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl kardemummaa
1 tl kurkumaa
0.5 tl kanelia
5 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl keltaisia rusinoita
1 pieni kukkakaali
1 dl pakasteherneitä

Lisäksi:

paistettuja sipulirenkaita paahdettuja manteleita

Valmistusohje

1. Huuhdo basmatiriisi. Kuumenna öljy ja voi kattilassa, lisää mausteet ja sipulit. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää riisit, vesi ja suola. Hauduta riisiä hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.

2. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Paista kukkakaalia öljyssä pannulla 5-7 minuuttia, lisää kukkakaali ja rusinat melkein kypsän riisin joukkoon. Lisää
lopuksi herneet. Lisää ruoan pinnalle 1-2 paistettua sipulia ja paahdettuja manteleita. Tarjoa jogurtin kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme