Reseptit

Kuorrutetut munakoisot

Kreikassa tutun munakoisoruoan, pyörtynyt imaami, ohjetta on tässä hieman oikaistu ja helpotettu herkullisuuden kärsimättä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 1/2–1 dl oliiviöljyä
  • 2 silputtua sipulia
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaatteja
  • 0.5 tl oreganoa ja timjamia
  • 1 tl hunajaa
  • 0.5 dl persiljasilppua
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot poikittain kahden sentin viipaleiksi. Ripottele viipaleille vähän suolaa ja anna seistä puolisen tuntia. Kuivaa viipaleet paperilla ja paista molemmin puolin öljyssä kauniin ruskeiksi.

2. Poista tomaateista kannat ja siemenet, silppua tomaatit. Kiehauta sipulisilput öljyssä. Lisää tomaatit ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia.

3. Pane munakoisoviipaleet uunivuokaan. Lusikoi päälle tomaattiseos. Kaada vuoan pohjalle tilkka kasvislientä tai tomaattimehua. Kypsennä 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoa haaleana.

Vinkki: Ruoasta tulee tukevampi, jos ripottelet munakoisojen pinnalle ennen uuniin panoa juustoa ja murennettua valkoista leipää.

X