Kuorrutetut munakoisot
Kreikassa tutun munakoisoruoan, pyörtynyt imaami, ohjetta on tässä hieman oikaistu ja helpotettu herkullisuuden kärsimättä.
Ainekset
- 2 keskikokoista munakoisoa
- 1/2–1 dl oliiviöljyä
- 2 silputtua sipulia
- 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 500 g tomaatteja
- 0.5 tl oreganoa ja timjamia
- 1 tl hunajaa
- 0.5 dl persiljasilppua
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot poikittain kahden sentin viipaleiksi. Ripottele viipaleille vähän suolaa ja anna seistä puolisen tuntia. Kuivaa viipaleet paperilla ja paista molemmin puolin öljyssä kauniin ruskeiksi.
2. Poista tomaateista kannat ja siemenet, silppua tomaatit. Kiehauta sipulisilput öljyssä. Lisää tomaatit ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia.
3. Pane munakoisoviipaleet uunivuokaan. Lusikoi päälle tomaattiseos. Kaada vuoan pohjalle tilkka kasvislientä tai tomaattimehua. Kypsennä 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoa haaleana.
Vinkki: Ruoasta tulee tukevampi, jos ripottelet munakoisojen pinnalle ennen uuniin panoa juustoa ja murennettua valkoista leipää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous