Reseptit

Kuuma broilerikeitto

11.4.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Thaimaustettu ja kookoskermalla aateloitu tulinen broilerikeitto on paras flunssaruoka. Sopii hienosti flunssattomiinkin päiviin.

Ainekset

4 perunaa
1 purjosipuli
1 paprika
1 vihreä chilipalko
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
1 l kana- tai kasvislientä
2 dl maissia
2 dl kookoskermaa
1 limetin mehu
1 rkl hunajaa
500 g kypsää broileria
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Suikaloi purjo ja paprika sekä chilipalko.

2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää kasvikset ja chili. Kuullota hetki sekoitellen ja lisää currytahna. Jatka hetki kuullottamista ja lisää sitten liemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä niin, että perunat pehmenevät.

3. Lisää maissi, kookoskerma, limetinmehu, hunaja ja revitty kypsä broilerin liha. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja tarkista maku.

4. Lisää tarvittaessa suolaa ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, että maut tasaantuvat.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *