Reseptit

Kvinoaa aasialaisittain

18.8.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 tl hienonnettua inkivääriä
1/2 chilin palko
1 rkl öljyä
1 1/2 dl kvinoaa
3 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 limetin mehu
3 rkl silputtua korianteria ja minttua

Valmistusohje

Kvinoa on voimaruokaa intiaanien mailta. Lempeän tulinen Kvinoa aasialaisittain lämmittää kylminä syysiltoina.

1. Hienonna sipulit, inkivääri sekä chili ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää kvinoa, kuumenna sekoittaen.

2. Lisää vesi ja suola, hauduta kvinoa kannen alla kypsäksi.

3. Lisää limettimehu ja yrttisilput. Nauti sellaisenaan viinietikalla ja rakuunalla maustettujen kurkkujen kanssa.