Reseptit

Ladunaukaisijan linssipata

Ladunaukaisijan linssipadassa maistuu rapea pekoni, linssit ja juurekset. Nauti tuoreen leivän kera.

Teksti:
Raija Hentman

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • puoli pakettia pekonia
  • 0.5 dl kuivattua sipulia
  • 0.5 dl kuivattua purjoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0.5 dl kuivattuja keittovihanneksia tai juuressekoitusta
  • 1.5 dl punaisia linssejä
  • 3 rkl tomaattikeittoa
  • 2 maustemittaa timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 6 dl vettä

Valmistusohje

Leikkele pekoni pieniksi palasiksi ja paista palat miedolla lämmöllä rapeiksi. Siirrä pekoni lautaselle. Hauduta omassa pussissaan liotettuja sipulia ja purjoa sekä hienonnettua valkosipulia sulaneessa rasvassa, kunnes ne kuullottuvat. Lisää sitten vesi, tomaattikeittojauhe, mausteet sekä liotetut eittovihannekset ja linssit. Kypsennä 10 minuuttia. Lopuksi pistä pekonit joukkoon ja ruoka on valmista.

X