Reseptit

Lammastartar

Jos pidät tartarista, kokeile vaihteeksi sen valmistamista lampaanlihasta.
Teksti: Heikki Laiho Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300-400g karitsan ulkofileetä
  • nippu ruohosipulia
  • puoli nippua tuoretta minttua
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl smetanaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 3 rkl kapriksia
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

 

Jauha liha kertaalleen lihamyllyssä tai raavi terävällä veitsellä lihan syiden suuntaisesti. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Silppua yrtit ja salottisipuli hyvin pieneksi silpuksi. Silppua myös kapris. Lisää smetana, majoneesi ja sinappi. Sekoita kaikki ainekset massaksi ja muotoile niistä kauniita pihvejä. Tarjoile vaikkapa rucolasalaatin kera.

Raakaa lihaa on turha pelätä, siinähän se maku on. Jos on tottunut tartarin nauttija, lammas varmasti piristää. Siitä on turha hakea villasukan aromia; sitä ei ole.

Resepti: Antti Vahtera ja Visa Nurmi

X