Reseptit

Libanonilaiset browniet

Jauhottomassa ja gluteenittomissa suklaabrowniessa on arabialaista tunnelmaa. Libanonilaisten brownieleivosten taikina tehdään kikherneistä.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Libanonilaiset browniet

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 prk (à 400/ 240 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl ruusuvettä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

Pinnalle:

  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • pakastekuivattua vadelmaa
  • rouhittuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Valuta kikherneet ja laita loppujen ainesten kanssa tehosekoittimeen tai teholeikkuriin ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Valuta joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita vielä hetki. Vuoraa leivinpaperilla uuni- tai piirakkavuoka (noin 15 x 24 cm). Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

2. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä. Siivilöi jäähtyneen levyn päälle kaakaojauhetta ja koristele kuivatulla vadelmarouheella ja pistaasipähkinöillä. Leikkaa annospaloiksi.

X