Reseptit

Libanonilaiset browniet

17.11.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Jauhottomassa ja gluteenittomissa suklaabrowniessa on arabialaista tunnelmaa. Libanonilaisten brownieleivosten taikina tehdään kikherneistä.

Ainekset

Libanonilaiset browniet

100 g tummaa suklaata
2 prk (à 400/ 240 g) esikeitettyjä kikherneitä
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl ruusuvettä
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa

Pinnalle:

2 rkl kaakaojauhetta
pakastekuivattua vadelmaa
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Valuta kikherneet ja laita loppujen ainesten kanssa tehosekoittimeen tai teholeikkuriin ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Valuta joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita vielä hetki. Vuoraa leivinpaperilla uuni- tai piirakkavuoka (noin 15 x 24 cm). Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

2. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä. Siivilöi jäähtyneen levyn päälle kaakaojauhetta ja koristele kuivatulla vadelmarouheella ja pistaasipähkinöillä. Leikkaa annospaloiksi.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme