
Libanonilaiset browniet
Jauhottomassa ja gluteenittomissa suklaabrowniessa on arabialaista tunnelmaa. Libanonilaisten brownieleivosten taikina tehdään kikherneistä.
Ainekset
Libanonilaiset browniet
- 100 g tummaa suklaata
- 2 prk (à 400/ 240 g) esikeitettyjä kikherneitä
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl ruusuvettä
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Pinnalle:
- 2 rkl kaakaojauhetta
- pakastekuivattua vadelmaa
- rouhittuja pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
1. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Valuta kikherneet ja laita loppujen ainesten kanssa tehosekoittimeen tai teholeikkuriin ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Valuta joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita vielä hetki. Vuoraa leivinpaperilla uuni- tai piirakkavuoka (noin 15 x 24 cm). Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
2. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä. Siivilöi jäähtyneen levyn päälle kaakaojauhetta ja koristele kuivatulla vadelmarouheella ja pistaasipähkinöillä. Leikkaa annospaloiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous