Reseptit

Limetti-lohisalaatti

Keväinen retiisi ja limetti raikastavat limetti-lohisalaatin. Salaatti sopii loistavasti myös leivän päältä tarjoiltuna.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Limetti-lohisalaatti:

  • 300 g lohifileetä
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • muutama varsi kevätsipulia
  • 4 viipaletta paahdettua leipää

Valmistusohje

1. Kuutioi nahaton lohifileenoin 1 cm x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.

2. Sekoita kulhossa lohikuutioiden joukkoon limetin kuoriraaste, mehu, oliiviöljy sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Jätä tekeytymään.

3. Pese retiisit ja kuivaa ne. Leikkaa pieniksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli.

4. Kääntele retiisit ja kevät-sipuli lohikuutioiden joukkoon.Nosta kulho hetkeksi vielä jääkaappiin maustumaan.

5. Paahda leivät rapeiksi.

6. Jaa limettilohisalaatti kauniisiin tarjoiluastioihin ja lisää annoksiin rapeat leipäviipaleet.

X