lintuterriini
Reseptit

Lintuterriini

Lintuterriini saa pirteän lisän päälle lisättävästä puolukkakiilteestä. Puolukat ja riista ovat mainio syksyinen makupari.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lintuterriini:

  • 700 g luutonta linnunlihaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 dl korppujauhoa, tarvittaessa gluteenitonta
  • 2 munanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • (2 rkl konjakkia tai muutama tippa konjakkiaromia)

Puolukkakiille:

  • 3 liivatelehteä tai liivatejauhetta vastaava määrä hiutaleina (1,5 tl)
  • 3 dl puolukkamehua
  • 2 dl lintulientä

Kastike:

  • 1 dl omenamehua
  • 1 tl puolukkamehua
  • 1 dl pihlajanmarjoja
  • 1 dl vettä
  • 2 keltuaista
  • 1 dl hapankermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Lintuterriini tehdään helposti näin:

1. Perkaa linnut luuttomiksi ja jauha li- hamyllyssä tai teholeikkurilla. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Liota kulhossa korppujauhot ja kerma. Lisää lihaseos ja valkuaiset vaahdotettuna. Säästä keltuaiset kastikkeen saostamiseen.

2. Voitele vuoka voilla tai öljyllä. Aseta kuumavesihauteeseen uuniin. Kypsennä tunti 180-asteisessa uunissa. Ota vuoka uunista ja valuta paistoliemi kulhoon. Lisää siihen puolukkamehu ja vedessä lionnut liivate. Valuta jäähtyvän terriinin päälle vuokaan. Anna hyytyä kylmässä.

3. Tee kastike. Vaahdota kulhossa keltuaiset valmiiksi. Kiehauta omena- ja puolukkamehut pihlajanmarjojen kanssa vedessä. Siivilöi ja kaada kiehuvana nauhana keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Mausta ja sekoita joukkoon hapankerma. Tarjoa kastike kylmän terriinin kanssa

4. Koristele lintuterriini marjoilla ja talvikauden yrtein, ajuruoho ja rosmariini ovat ruukkuyrtteinäkin kestäviä. Tarjoa lintuterriini kylmänä.

VINKKI: Voit kerätä linnustuksen saaliin ja yhdistää eri lajeja. Riistalinnun lihan voit jauhaa myös broilerin joukkoon. Näin riistakausi on riittoisampi.

Katso myös: Juures-pähkinäterriini ja yrttikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Saksanpähkinä-broileriterriini

X