Lintuterriini
Lintuterriini saa pirteän lisän päälle lisättävästä puolukkakiilteestä. Puolukat ja riista ovat mainio syksyinen makupari.
Ainekset
Lintuterriini:
- 700 g luutonta linnunlihaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl korppujauhoa, tarvittaessa gluteenitonta
- 2 munanvalkuaista
- 4 dl kuohukermaa
- (2 rkl konjakkia tai muutama tippa konjakkiaromia)
Puolukkakiille:
- 3 liivatelehteä tai liivatejauhetta vastaava määrä hiutaleina (1,5 tl)
- 3 dl puolukkamehua
- 2 dl lintulientä
Kastike:
- 1 dl omenamehua
- 1 tl puolukkamehua
- 1 dl pihlajanmarjoja
- 1 dl vettä
- 2 keltuaista
- 1 dl hapankermaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Lintuterriini tehdään helposti näin:
1. Perkaa linnut luuttomiksi ja jauha li- hamyllyssä tai teholeikkurilla. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Liota kulhossa korppujauhot ja kerma. Lisää lihaseos ja valkuaiset vaahdotettuna. Säästä keltuaiset kastikkeen saostamiseen.
2. Voitele vuoka voilla tai öljyllä. Aseta kuumavesihauteeseen uuniin. Kypsennä tunti 180-asteisessa uunissa. Ota vuoka uunista ja valuta paistoliemi kulhoon. Lisää siihen puolukkamehu ja vedessä lionnut liivate. Valuta jäähtyvän terriinin päälle vuokaan. Anna hyytyä kylmässä.
3. Tee kastike. Vaahdota kulhossa keltuaiset valmiiksi. Kiehauta omena- ja puolukkamehut pihlajanmarjojen kanssa vedessä. Siivilöi ja kaada kiehuvana nauhana keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Mausta ja sekoita joukkoon hapankerma. Tarjoa kastike kylmän terriinin kanssa
4. Koristele lintuterriini marjoilla ja talvikauden yrtein, ajuruoho ja rosmariini ovat ruukkuyrtteinäkin kestäviä. Tarjoa lintuterriini kylmänä.
VINKKI: Voit kerätä linnustuksen saaliin ja yhdistää eri lajeja. Riistalinnun lihan voit jauhaa myös broilerin joukkoon. Näin riistakausi on riittoisampi.
Katso myös: Juures-pähkinäterriini ja yrttikastike
Katso myös Kotiliesi.fi: Saksanpähkinä-broileriterriini
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous