Lohi taikinakuoren alla
Lohi muhii muhkean meheväksi ja maukkaaksi vuoassa rapean taikinakuoren alla. Lohen kaverina on meheviä anjovispyöryköitä.
Ainekset
Lohi taikinakuoren alla:
- 750 g lohta
Keitinliemeen:
- 1 sitruuna viipaloituna
- 4 1/2 dl vettä
- 4 1/2 dl valkoviiniä
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl maustepippuria
- 1 kimppu tuoreita yrttejä
Taikinakuori:
- 1 valmis voitaikina tai
- 3 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
- 1/2 tl sitruunamehua
- 1 rkl smetanaa
Anjovispallerot:
- 3 kovaksi keitetyn munan keltuaista
- 9 anjovisfileetä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 50 g ruiskorppujauhoa (hapankorpusta)
- 50 g pehmeää voita
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 1 dl yrttiseosta, jossa on persiljaa, timjamia, rosmariinia ja saksankirveliä tai 2 tl yrttiseosta
Voiteluun:
- munanvalkuaista
Valmistusohje
Lohi taikinakuoressa valmistuu helposti näin:
1. Valmista lohi ovaalin muotoiseen keraamiseen vuokaan. Ensin vuoka voidellaan hyvin. Seuraavaksi sekoitetaan voitaikina tai otetaan pakastettu valmis voitaikina huoneenlämpöön ja kaulitaan levyksi. Ota 1/3 taikinasta sivuun ja käytä kantena. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. .
2. Mittaa kattilaan keitinliemen ainekset. Kokoa ja niputa mausteyrtti. Leikkaa perattu ja fileoitu, ruodoton kala, huuhdo ja valuta. Kuumenna liemi ja keitä varovaisesti kala liemessä juuri ja juuri kypsäksi. Hauduta noin 15 minuuttia. Ota kala liemestä reikäkauhalla. Anna valua.
3. Tee anjovispallerotaikina: Koverra kypsät keltuaiset kovaksi keitetyistä munista. Murskaa haarukalla valutettujen anjovisfileiden kanssa, pehmennä seos oliiviöljyllä ja yhdistä ruisjauhojen kanssa. Hierrä joukkoon huoneenlämpöinen voi sekä yrtit. Seos on tahnamainen. Pyörittele tahnasta pieniä palleroita ja anna niiden odottaa kylmässä.
4. Lado kypsät kalapalat ja valmiiksi pyöritellyt anjovispallerot vuokaan lomittain. Anjovispalleroita saa säästää muutama koristeeksi kannelle. Kauli loppu taikina kanneksi ja aseta vuoan peitoksi. Pistä kanteen muutama höyryreikä ja voitele kansi munanvalkuaisella. Kypsennä kalavuokaa 190-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
5. Siivilöi kalan keitinliemi. Voit kostuttaa taikinakuoressa muhivaa lohta kuumennetulla liemellä höyryaukkojen kautta.
Katso myös: Kalapiiras
Katso myös Kotiliesi.fi: Kainuulainen avokukko
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous