Reseptit

Kalapiiras

15.5.2012 Teksti: Juha ja Joakim Jormanainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ruokaisa kalapiiras täytetään riisillä ja savukalalla.

Ainekset

1 pkt voitaikina
1 kananmuna
1 dl riisiä
1 dl savukalaa
2 rkl silputtua tilliä

Valmistusohje

Keitä riisi ja jäähdytä se. Sekoita riisi ja savukalanpalat sekä tillisilppu. Kaaviloi voitaikina ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla taikinaympyröitä. Laita nokare täytettä taikinaympyrän keskelle ja voitele reuna vatkatulla munalla. Käännä taikina täytteen päälle ja muotoile piiraista puolikuun muotoisia. Purista reuna hyvin kiinni. Voitele piiraat munalla ja paista niitä 175-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Voit myös tehdä yhden isomman piiraan.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi