Reseptit

Lohisalaatti – rucolaa, avokadoa ja chiliä

Tätä lohisalaattia säväyttää chili ja sitruuna. Avokado pyöristää herkullisen lohisalaatin maun.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pari kourallista rucolaa ja/tai vuonankaalia
  • muutama tuore basilikan- ja korianterinoksa
  • 1 porkkana
  • 1 avokado
  • 400 g lohta
  • öljyä
  • maustettua sormisuolaa (sitrus)
  • chilijauhetta
  • makeaa chilikastiketta

kastike:

  • 2 limetin tai 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl gluteenitonta soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • chilijauhetta tai hienonnettua tuoretta chiliä
  • 3 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuivaa salaatit. Hienonna yrtit. Kuori ja suikaloi porkkana. Kuori ja halkaise avokado, poista siitä kivi ja kuori. Viipaloi avokadonpuolikkaat.
Levitä salaattiaineet vadille tai lautasille

2. Leikkaa lohi nahattomiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää lohiviipaleet ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Mausta sormisuolalla,
chilijauheella ja makealla chilikastikkeella.

3. Nosta lohiviipaleet salaattiaineiden päälle.

4. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet. Valuta kastike salaatin joukkoon.

X