Reseptit

Lohta ja kukkakaali-perunaa

Lohi ja kukkakaali-perunat maistuvat viikonlopun lounaspöydässä.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600-800 g merilohifileetä
  • vähän voita
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria myllystä
  • 1 kpl uuden sadon kukkakaali
  • 500 g varhaisperunaa
  • 4-5 anjovisfilettä
  • hieman silputtua tilliä
  • 2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Poista lohesta pystyruodot kalapinseteillä. Leikkaa fi lee neljäksi medaljongiksi. Paista vähässä voissa pannulla rapeaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi ja keitä ne lähes kypsiksi suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Valuta. Pese varhaisperunoista kuori ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja laita talouspaperi perunoiden päälle. Leikkaa perunat kuutioiksi ja laita ne kukkakaalinuppujen kanssa kasariin. Lisää anjovisfileet ja kerma. Muhita hetki miedolla lämmöllä. Lisää tilli. Annostele lautasille.

Asettele paistetut lohifileet päälle.

X