Reseptit

Lumikuningattaren karpalo-kinuskikakku

Juhlavan valkoinen sokerimassakuorrute kätkee sisäänsä karpaloa ja kinuskia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kakkutaikina:

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 dl perunajauhoja tai ohrakasta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • karpalomehua

Täyte

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 1 liivatelehti
  • 2 dl karpaloita
  • 2 banaania
  • sitruunamehua

Pinnalle

  • kermavaahtoa
  • 1 paketti valkoista sokerimassaa
  • karpaloita
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi.

2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 22–24 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

3. Vaahdota täytteen kerma ja mausta se kinuskilla. Lisää kylmässä vedessä liotettu ja kuumaanvesitilkkaan liuotettu liivate.

4. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja sivele levyt mehulla sitä mukaa, kun nostat levyn edellisen levyn päälle. Viipaloi banaanit ja sivele ne tummumisen estämiseksi sitruunamehulla. Levitä pohjan päälle banaaniviipaleet, kermavaahto ja karpalot. Nosta päälle toinen levy ja tee uusi täytekerros. Nosta päälle viimeinen levy, kääri kakku kelmuun ja anna maustua kylmässä jonkin aikaa, vaikka yön yli.

5. Sivele kakun pinnalle ohut kerros kermavaahtoa. Kauli käsissä pehmitetty sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi pyöreäksi levyksi ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Painele massa käsin tasaiseksi kakun pinnalle, leikkaa alhaalta tasaiseksi ja työnnä reuna veitsellä kakun alle.

6. Koristele karpalo-kinuskikakku esimerkiksi karpaloilla, tomusokerilla ja sokerimassasta pyöritetyillä lumipalloilla.

X