Reseptit

Maitohorsmamunakas

Maitohorsma sisältää runsaasti C-vitamiinia ja kasvia käytetään myös osana ruoanlaittoa. Maitohorsmamunakas tarjoillaan villivihanneksista, oliiveista ja aurinkokuivatuista tomaateista sekoitetun salaatin kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kourallista tuoretta maitohorsmaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • hieman suolaa
  • hieman muskottia
  • 2 varrellista sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 4 munaa
  • tilkka kirkasta viinaa, vettä tai kivennäisvettä

Valmistusohje

  1. Huuhdo maitohorsmat huolellisesti ja hienonna ne. Pane hienonnetut maitohorsmat kulhoon.
  2. Sekoita oliiviöljy, viinietikka ja kuivattu rakuuna sekä hieman suolaa ja muskottia keskenään.
  3. Kaada seos maitohorsman päälle ja anna maustua noin puoli tuntia.
  4. Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa. Lisää marinoitu maitohorsma ja anna muhia jonkin aikaa.
  5. Ota seos pannusta pois.
  6. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lorauta joukkoon tilkka viinaa, vettä tai kivennäisvettä.
  7. Kaada munakasseos pannuun, anna hyytyä hetki ja levitä vihannesseos päälle.
  8. Pane kansi päälle ja kypsennä munakasta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  9. Voit tarjota maitohorsmamunakkaan sellaisenaan tai kääntää sen kannen avulla ja kypsentää toiseltakin puolelta muutaman minuutin.
  10. Tarjoa maitohorsmamunakas villivihanneksista, oliiveista ja aurinkokuivatuista tomaateista sekoitetun salaatin kanssa.
X