Reseptit

Manteli-marjanamu

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 dl kuohukermaa
  • 200 g tummaa taloussuklaata
  • 100 g valkosuklaata
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 dl kuivattuja mustikoita tai karpaloita
  • 1 dl kokonaisia kuorimattomia manteleita
  • 1 tl vaniljasokeria tai/ja
  • kanelia

Valmistusohje

Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Ota liedeltä ja lisää pilkotut suklaat ja tomusokeri. Nosta kattila lämpimälle levylle tai vesihauteeseen ja anna suklaan sulaa. Vatkaa seos puuhaarukalla notkeaksi. Lisää marjat ja mantelit. Mausta ja sekoita.

Vuoraa laakea rasia kelmulla ja kumoa suklaaseos vuokaan. Anna jäähtyä ja jähmettyä kylmässä. Paloittele puolen sentin viipaleiksi.

Tarjoa esimerkiksi jälkiruokana marjaliköörin tai vahvan kahvin kanssa.

X