
Marinoidut punajuuret
Punajuuret saavat makunsa valkosipulilla, rosmariinilla ja muskotilla maustetusta liemestä. Anna maustua kylmässä useita tunteja tai seuraavaan päivään.
Ainekset
- 10 keitettyä punajuurta
- 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1/2 dl balsamietikkaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1/4 tl muskottia
- suolaa
- 4 valkosipulinkynttä tai 1 solo-valkosipuli
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
1. Keitä ja jäähdytä punajuuret. Kuori punajuuret ja leikkaa viipaleiksi. Viipaloi myös valkosipulinkynnet. Pane punajuuri- ja valkosipuliviipaleet kerroksittain kulhoon. Lisää kerrosten väliin rosmariinin neulasia.
2. Sekoita balsamietikka ja suola öljyihin. Kaada öljy punajuurien päälle. Nostele viipaleita niin, että öljyä menee myös väleihin. Anna maustua kylmässä useita tunteja tai seuraavaan päivään.
Katso myös nämä punajuurireseptit:
Kotiliesi.fi: Punajuuripyörykät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous