Reseptit

Marinoidut punajuuret

Punajuuret saavat makunsa valkosipulilla, rosmariinilla ja muskotilla maustetusta liemestä. Anna maustua kylmässä useita tunteja tai seuraavaan päivään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 keitettyä punajuurta
  • 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1/2 dl balsamietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1/4 tl muskottia
  • suolaa
  • 4 valkosipulinkynttä tai 1 solo-valkosipuli
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Keitä ja jäähdytä punajuuret. Kuori punajuuret ja leikkaa viipaleiksi. Viipaloi myös valkosipulinkynnet. Pane punajuuri- ja valkosipuliviipaleet kerroksittain kulhoon. Lisää kerrosten väliin rosmariinin neulasia.

2. Sekoita balsamietikka ja suola öljyihin. Kaada öljy punajuurien päälle. Nostele viipaleita niin, että öljyä menee myös väleihin. Anna maustua kylmässä useita tunteja tai seuraavaan päivään.

Katso myös nämä punajuurireseptit:

727235-punajuurisalaatti.jpg

Punajuuri-kaalisalaatti

801476-punajuuricarpaccio.jpg

Punajuuricarpaccio

975481-punajuurihoysto.jpg

Punajuurihöystö

Kotiliesi.fi: Punajuuripyörykät

X