727235-punajuurisalaatti.jpg
Reseptit

Punajuuri-kaalisalaatti

Tiesitkö, että punajuuret edistävät aivojen toimintaa? Punajuuri-kaalisalaattia valmistamalla pääset nauttimaan herkullisesta ruoasta ja ravitset kehoasi myös juuri oikealla tavalla.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4–5 pientä keitettyä punajuurta
  • 3 g kypsää nektariinia
  • 200 g salaatteja, esim. vuonankaalia ja punakaalia
  • 2 rkl pinjan- ja kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele punajuuret. Halkaise nektariinit ja poista kivet ja kanta. Leikkaa lohkoiksi.

2. Levitä puhtaat salaatinlehdet tarjoiluvadille ja aseta päälle punajuuri- ja nektariinipalat. Paahda kuivalla pannulla siemenet ja ripottele salaatin pinnalle.

3. Sekoita öljystä, sitruunamehusta ja mausteista kastike ja valuta salaatin päälle.

X