19.3.2014

Marinoitua kesäkurpitsaa

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

300 g kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä viipaleina
1 ruukku tuoretta minttua hienonnettuna
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
3 rkl paahdettuja manteleita rouhittuina
2 dl mustia kalamataoliiveja
1 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa

tarjoiluun:

hyvää leipää
muutama mintunlehti

Valmistusohje

Marinoiduissa kesäkurpitsoissa on Välimeren makuja: tuoreita yrttejä, paahdettuja manteleita, oliiviöljyä ja kalamataoliivejä.

1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet leivinpaperille. Ripottele pinnoille suolaa ja anna itkettyä 10–15 minuuttia. Kuivaa pinnat talouspaperilla.
2. Lado kannelliseen purkkiin kerroksittain kesäkurpitsaa, valkosipulia yrttejä, manteleita ja oliiveja.
3. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja sitruunamehu. Mausta hunajalla ja suolalla. Kaada liemi purkkiin ja sulje se kannella. Kääntele purkkia pari kertaa, niin että maut sekoittuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
4. Paahda leipäviipaleet ja nostele leiville maustuneita kesäkurpitsaviipaleita. Koristele tuoreella mintulla. Kesäkurpitsa säilyy marinadissa jääkaapissa vähintään viikon.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi