
Marokkolainen lihakeitto
Marokkolaisen lihakeiton voi tehdä jauhelihasta tai paistista. Liemelle antavat makeutta ja huikeaa makua muun muassa aprikoosit.
Tuskin mikään maistuu kylmällä syys- ja talvisäällä yhtä hyvältä kuin kulhollinen höyryävän kuumaa keittoa. Hörppää siis lämmittävää lientä ja anna mausteiden tehdä tehtävänsä.
Ainekset
- 2 hienonnettua sipulia
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 myskikurpitsa
- tai 3 porkkanaa
- 2 sellerinvartta
- 1 tlk kikherneitä
- 400 g karitsan jauhelihaa tai paahtopaistia
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl harissatahnaa
- 1–2 kanelitankoa
- 2 viipaletta appelsiininkuorta
- 2 tl juustokuminaa
- 11/4 l lihalientä
- 1 tlk säilyketomaatteja
- 75 g kuivattuja aprikooseja
- suolaa, mustapippuria
- silputtua minttua
Lisäksi
- bulguria tai couscousia
Valmistusohje
1. Silppua sipulit. Kuori ja paloittele kurpitsa tai porkkanat. Viipaloi sellerinvarret. Huuhtele kikherneet siivilässä.
2. Paista jauheliha tai pieniksi paloiksi leikattu paisti yhdessä sipuleiden kanssa öljyssä paistinpannulla. Siirrä kattilaan. Lisää kasvikset, harissa, kanelitangot, kaksi appelsiininkuoriviipaletta (noin 5 cm pitkiä ja sentin leveitä) ja juustokumina. Kaada päälle lihaliemi, lisää kikherneet ja säilyketomaatit.
3. Anna keiton kiehua hiljalleen 30–40 minuuttia. Lisää suikaloidut aprikoosit loppuvaiheessa. Viimeistele keitto silputulla mintulla ja tarjoa couscousin tai bulgurin kanssa.
Karitsan jauheliha sopii monenlaisiin ruokiin:
Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla
Kotiliesi.fi: Täytetyt munakoisot kreikkalaisittain
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous