Reseptit

Mozzarella-mansikkatornit

Kesän mansikkasato maistuu nyt salaateissa ja alkupaloissa. Raikkaat mozzarella-mansikkatornit sopivat hyvin kesäisen aterian alkupaloiksi tai vaikkapa grilliruoan lisukkeeksi.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mozzarella-mansikkatornit

  • 200 g mozzarellaa
  • 6 dl mansikoita
  • 4 oksaa basilikaa
  • hyvää oliiviöljyä
  • 1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1/4 tl sormisuolaa

Valmistusohje

Mozzarella-mansikkatornit valmistuvat helposti näin:

1. Perkaa ja viipaloi mansikat. Viipaloi juusto ja irrota basilikan lehdet.

2. Asettele mansikka- ja juustoviipaleita sekä basilikaa kerroksittain vadille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripauta vähän suolaa ja pippuria mausteeksi. Salaatille sopii mainiosti rosmariinilla tai chilillä maustettu oliiviöljy.

3. Tarjoa mozzarella-mansikkatornit kesäisen aterian alkupalana.

Vinkki: Kokeile myös tryffelimarinoitua mozzarellaa

Lue myös Kotiliesi.fi: Mozzarella – katso, mihin kaikkeen suosikkijuusto sopii

X