Naanleipä
Ainekset
- 2 dl vettä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 0.5 dl öljyä
- 25 g hiivaa
- 1.5 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta tai soodaa
Voiteluun
- voisulaa
- (murskattua valkosipulia)
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murenna hiiva haaleaan jogurtti-vesi-öljyseokseen. Kaada seos kuivien ainesten joukkoon. Alusta taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia.
2. Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa pois ilmakuplat ja jaa taikina paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja painele ohuiksi soikeiksi leiviksi kaulimalle.
3. Anna leipien levähtää hetki ja paista ne 250-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi.
4. Voitele vastapaistetut leivät (valkosipulilla) maustetulla voisulalla. Peitä leivät paperilla ja liinalla. Tarjoa lämpiminä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous