Reseptit

Naudan suikalepata

Sakean naudan suikalelihapadan joukkoon lorautetaan lopuksi hieman kermaa ja lisätään paistettuja herkkusieniä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Naudan suikalepata

  • 500 g naudan luutonta rintaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 4 dl vettä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 dl hillosipuleita
  • 1–2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Naudan suikalepata valmistuu näin helposti:

1. Leikkaa huoneenlämpöisestä lihasta poikkisyin noin 1,5 sentin paksuisia suikaleita. Ruskista lihasuikaleet valurautaisen padan pohjalla ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pataan ja kääntele hetken aikaa. Kääntele joukkoon tomaattisose ja lisää vesi ja liemikuutio. Peitä pata kannella ja nosta 150-asteiseen uuniin. Anna hautua muutama tunti.

3. Puhdista herkkusienet ja leikkaa koon mukaan 2–4 osaan. Paista sienet pannulla pienessä määrässä öljyä.

4. Lisää tarvittaessa vettä sekä hillosipulit ja paistetut herkkusienet. Tarkista lihan kypsyys. Lorauta joukkoon ruokakermaa ja anna padan kiehahtaa. Tarjoa naudan suikalepata keitetyn riisin tai perunoiden ja salaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kanapata

X