Nokkosmuhennos
Nokkosmuhennos on parasta pienistä alkukesän lehdistä ja versoista tehtynä. Tarjoa muhennos keitettyjen perunoiden kanssa. Nokkosmuhennos on myös paras savukalan kaveri.
Ainekset
Nokkosmuhennos
- 8 dl nuorten nokkosten lehtiä
- 3 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 1/2 kasvisliemikuutio
- 2 dl kaura- tai ruokakermaa
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää tai mustapippuria
- (2 keitettyä kananmunaa)
Valmistusohje
Nokkosmuhennos tehdään helposti näin:
1. Huuhdo nokkoset hyvin. Keitä lehtiä runsaassa vedessä 3 minuuttia. Laita nokkoset siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Näin nokkoset säilyttävät heleän värinsä. Puserra lehdet kuiviksi ja hienonna.
2. Sulata margariini kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja vesi kattilaan, murenna joukkoon liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
3. Lisää nokkoset, keitä hetki sekoitellen. Lisää kerma, mausta nokkosmuhennos ja kuumenna. Lisää joukkoon halutessasi kaksi hienonnettua, kovaksi keitettyä kananmunaa.
Katso myös: Kookos-nokkoskeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Nokkoskeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous