Reseptit

Nokkosmuhennos

Nokkosmuhennos on parasta pienistä alkuke­sän lehdistä ja versoista tehtynä. Tarjoa muhen­nos keitettyjen perunoi­den kanssa. Nokkosmu­hennos on myös paras savukalan kaveri.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nokkosmuhennos

  • 8 dl nuorten nokkosten lehtiä
  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kaura- tai ruokakermaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää tai mustapippuria
  • (2 keitettyä kananmunaa)

Valmistusohje

Nokkosmuhennos tehdään helposti näin:

1. Huuhdo nokkoset hyvin. Keitä lehtiä runsaassa vedessä 3 minuuttia. Laita nokkoset siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Näin nokkoset säilyttävät heleän värinsä. Puserra lehdet kuiviksi ja hienonna.

2. Sulata margariini kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja vesi kattilaan, murenna joukkoon liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.

3. Lisää nokkoset, keitä hetki sekoitellen. Lisää kerma, mausta nokkosmuhennos ja kuumenna. Lisää joukkoon halutessasi kaksi hienonnettua, kovaksi keitettyä kananmunaa.

Katso myös: Kookos-nokkoskeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Nokkoskeitto

X