Reseptit

Kookos-nokkoskeitto

Kookos-nokkoskeitto on edullinen alkukesän ruoka. Nokkonen on villiyrteistä tutuin ja sopii keittojen lisäksi myös lettuihin, leipään ja muhennoksiin.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookos-nokkoskeitto:

  • 125 g tuoreita nokkosia riivittynä (noin 1⁄4 muovikassillinen)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 6-8 keskikokoista jauhoista perunaa
  • suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

Kookos-nokkoskeitto tehdään helposti näin:

1. Riivi nokkosista kovat varret pois. Huuhtele nokkoset lävikössä ja kiehauta suolatussa vedessä. Valuta siivilässä ja anna jäähyä.

2. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää perunat sekä mausteet. Sekoita joukkoon kasvisliemi ja kookosmaito. Hauduta kookos-nokkoskeitto miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat täysin kypsiä.

3. Lisää ryöpätyt nokkoset, soseuta keitto tasaiseksi ja tarkista maku sekä rakenne. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä.

Katso myös: Nokkos-kaurapalacurry

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa lähiruokaa nokkosesta

X