Reseptit

Omena-puolukkamarmeladi

27.4.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Vinkkki: voit tehdä marmeladia myös porkkanoista ja puolukoista.

Ainekset

1 kg omenia
0.5 l puolukoita
1 dl vettä
(330 g) pkt hillomarmeladisokeria

Valmistusohje

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenkota ja paloittele omenanpuolikkaat. Pane omenat, huuhdotut puolukat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia.

Lisää hillo-marmeladisokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.

Jaa marmeladi pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä viileässä.

Vihje:

Voit tehdä marmeladia myös porkkanoista ja puolukoista. Korvaa omenat porkkanoilla ja kuori ja raasta ne. Keitä ensin porkkanaraastetta noin 10 minuuttia. Lisää puolukat ja jatka sen jälkeen edellä olevan ohjeen mukaan.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme