Reseptit

Omenainen sienisalaatti ja syrnikit

Syrnikit eli venäläiset rahkaletut ovat toimiva pikkusuolainen. Tarjoa sienisalaatin ja punasipulirelishin kanssa.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl suolavedessä ryöpättyjä ja kuutioituja rouskuja
  • 2 kuutioitua salottisipulia
  • 1 kuutioitu hapokas omena

kastike:

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl wasabia tai piparjuuriraastetta
  • 0.5 rkl hunajaa
  • 1 rkl hienonnettua rakuunaa
  • suolaa ja mustapippuria

Syrnikit:

  • 4 munaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • paistamiseen öljyä

Valmistusohje

Sekoita rouskut, sipuli ja omena. Sekoita kastikeainekset. Tarkista maku ja sekoita salaattiainesten joukkoon. Anna tekeytyä kylmässä puolisen tuntia.

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa rahka ja keltuaiset sekaisin. Lisää vehnäjauhot, suola ja etikka. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele seokseen. Paista ohukaispannussa pieniä ohukaisia. Nosta niille sienisalaattia ja tarjoa lisänä punasipulirelishiä.

X