Omenainen sienisalaatti ja syrnikit
Syrnikit eli venäläiset rahkaletut ovat toimiva pikkusuolainen. Tarjoa sienisalaatin ja punasipulirelishin kanssa.
Ainekset
- 5 dl suolavedessä ryöpättyjä ja kuutioituja rouskuja
- 2 kuutioitua salottisipulia
- 1 kuutioitu hapokas omena
kastike:
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl wasabia tai piparjuuriraastetta
- 0.5 rkl hunajaa
- 1 rkl hienonnettua rakuunaa
- suolaa ja mustapippuria
Syrnikit:
- 4 munaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 tl viinietikkaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- paistamiseen öljyä
Valmistusohje
Sekoita rouskut, sipuli ja omena. Sekoita kastikeainekset. Tarkista maku ja sekoita salaattiainesten joukkoon. Anna tekeytyä kylmässä puolisen tuntia.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa rahka ja keltuaiset sekaisin. Lisää vehnäjauhot, suola ja etikka. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele seokseen. Paista ohukaispannussa pieniä ohukaisia. Nosta niille sienisalaattia ja tarjoa lisänä punasipulirelishiä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous