Reseptit

Omenaleivokset

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g pakastettuja voitaikinalevyjä
  • 1 pussi (150 g) kuorittuja manteleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 50 g voita
  • 5 omenaa

voiteluun:

  • 1 muna

Valmistusohje

Sulata voitaikinalevyt ja leikkaa ne kahteen osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taita niihin kapeat reunat. Voitele taikinapalat munalla.

Rouhi mantelit ja sekoita rouheen joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä kaneli. Levitä puolet seoksesta voitaikinapalojen päälle.

Pane loput seoksesta pieneen kattilaan ja lisää ranskankerma sekä voi. Pidä kattilaa miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Sekoita hyvin.

Kuori ja halkaise omenat ja poista niistä siemenkota. Pane omenanpuolikkaat voitaikinalevyjen päälle. Jaa kattilassa oleva manteliseos omenien päälle.

Paista leivoksia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa leivokset vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

X