Reseptit

Omenalla täytetyt nauriit

Omenalla täytetyt nauriit maistuvat parhaiten nuudelien kera.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 naurista
  • vettä
  • suolaa

täyte:

  • 2 keskikokoista omenaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 pkt herkkusienia tai
  • 200 g tatteja
  • 200 g pinaattia
  • kardemummaa
  • 2 rkl soijaa
  • oliiviöljyä
  • hienonnettua lehtipersiljaa

tarjoiluun:

  • yrttistä kasvislientä nuudeleita

Valmistusohje

Pese ja keitä nauriit suolavedessä. Jäähdytä. Leikkaa nauriista kannet ja koverra juurekset ontoiksi.

Hienonna herkkusienet tai tatit, kuoritut omenat ja sipuli. Poista pinaateista lehtiruodit ja silppua.

Kypsennä ainekset oliiviöljyssä. Mausta kardemummalla, soijalla, suolalla ja valkopippurilla.

Lisää lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa maun mukaan. Jäähdytä.

Täytä nauriit omena-sieniseoksella ja aseta kannet lakiksi.

Lämmitä kevyesti ennen tarjoilua. Tarjoile yrttisen kasvisliemen kera. Liemen joukkoon voi lisätä vähän nuudeleita.

Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja

X