Reseptit

Omenapiirakka-uunijäätelö

Omenapiirakka-uunijäätelö yhdistää kaksi suosikkia. Omenapiirakat nostetaan uudelle tasolle jäätelön ja gratinoidun marengin kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenapiirakka-uunijäätelö

  • 1 voitaikinalevy
  • 2 rkl hilloa tai marmeladia
  • 1 pieni hapokas omena viipaleina
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl kanelia
  • 2 palloa jäätelöä (esim. kinuski tai salted caramel)

Marenki

  • 1 valkuainen
  • 3/4 dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

Omenapiirakka-uunijäätelö tehdään helposti näin:

1. Ota voitaikinalevy sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa se neliöiksi ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Lisää päälle hillo ja sen päälle omenaviipaleet. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli.

3. Erottele valkuainen ja keltuainen. Laita valkuainen kulhoon odottamaan ja voitele keltuaisella voitaikinaneliöiden reunat.

4. Paista omenapiirakoita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

5. Nosta uunin lämpötila 250-asteeseen.

6. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa.

7. Nosta jäätelöpallot hieman jäähtyneiden omenapiirakoiden päälle ja peitä pallo huolellisesti marengilla.

8. Laita marenkihuippuiset piirakat uuniin noin 2 minuutiksi tai niin, että marenki saa kauniin värin. Tarjoa omenapiirakka-uunijäätelö heti!

Katso myös: Omenapiirakka joka makuun – 7 herkullista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Anni Hautala ihmetteli yläasteen köksäntunnilla, miten jäätelöä voi laittaa uuniin – povaa nyt paluuta unohdetulle klassikkoherkulle

X