Reseptit

Omenastruudeli

2.9.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

6 levyä filotaikinaa
sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia tai öljyä

täyte:

6 omenaa
1 dl sokeria
1 rkl kanelia
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
1 dl korppujauhetta

pinnalle:

tomusokeria

Valmistusohje

Omenastruudeli on klassikko, joka valmistetaan lehdenohuesta filotaikinasta.

Kuori ja raasta omenat. Mausta omenaraaste sokerilla ja kanelilla. Sekoita raasteen joukkoon  rusinat ja mantelirouhe.

Voitele filotaikinalevyt yksitellen voilla, margariinilla tai öljyllä ja nosta levyt päällekkäin. Ripottele pinnalle korppujauhe ja levitä sen päälle omenatäyte tasaiseksi kerrokseksi. Kääri taikinalevyt täytteineen rullalle ja voitele pinta voilla, margariinilla tai öljyllä. Nosta rulla leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Siivilöi struudelin pinnalle tomusokeria. Leikkaa struudeli palasiksi ja tarjoa sellaisenaan tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa.