Omenastruudeli
Omenastruudeli. Klassikko, joka valmistetaan filotaikinasta.
Ainekset
- 6 levyä filotaikinaa
- sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia tai öljyä
täyte:
- 6 omenaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kanelia
- 1 dl rusinoita
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 dl korppujauhetta
pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
Omenastruudeli on klassikko, joka valmistetaan lehdenohuesta filotaikinasta.
Kuori ja raasta omenat. Mausta omenaraaste sokerilla ja kanelilla. Sekoita raasteen joukkoon rusinat ja mantelirouhe.
Voitele filotaikinalevyt yksitellen voilla, margariinilla tai öljyllä ja nosta levyt päällekkäin. Ripottele pinnalle korppujauhe ja levitä sen päälle omenatäyte tasaiseksi kerrokseksi. Kääri taikinalevyt täytteineen rullalle ja voitele pinta voilla, margariinilla tai öljyllä. Nosta rulla leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Siivilöi struudelin pinnalle tomusokeria. Leikkaa struudeli palasiksi ja tarjoa sellaisenaan tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous