Reseptit

Oopperakellarin silakat

4.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

600 g silakkafileitä
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä

Leivitykseen

ruisjauhoja

Paistamiseen

voita

Valmistusohje

1. Vatkaa kulhossa sekaisin kananmunat, kerma ja mausteet. Lisää valutetut silakkafileet muna-kermaseokseen. Anna silakoiden maustua vähintään tunti. Kääntele fileitä välillä, jotta ne maustuvat tasaisesti.

2. Valuta silakkafileet huolellisesti. Kääntele ne ruisjauhoissa. Ravistele varovasti liiat jauhot pois. Paista fileet voissa kullanruskeiksi molemmin puolin.

3. Tarjoa hyvän perunamuusin, tillin ja sitruunalohkojen kanssa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme