Reseptit

Oopperakellarin silakat

Tarjoa silakat hyvän perunamuusin, tillin ja sitruunalohkojen kanssa.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä

Leivitykseen

  • ruisjauhoja

Paistamiseen

  • voita

Valmistusohje

1. Vatkaa kulhossa sekaisin kananmunat, kerma ja mausteet. Lisää valutetut silakkafileet muna-kermaseokseen. Anna silakoiden maustua vähintään tunti. Kääntele fileitä välillä, jotta ne maustuvat tasaisesti.

2. Valuta silakkafileet huolellisesti. Kääntele ne ruisjauhoissa. Ravistele varovasti liiat jauhot pois. Paista fileet voissa kullanruskeiksi molemmin puolin.

3. Tarjoa hyvän perunamuusin, tillin ja sitruunalohkojen kanssa.

X