Reseptit

Paahdettu papusalaatti

Paahdettu papusalaatti on helppoa, edullista, ravitsevaa ja maukasta arkiruokaa. Raikas öljykastike niputtaa ainekset makoisaksi kokonaisuudeksi.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu papusalaatti

  • 1 tlk (230 g) kidneypapuja
  • 300 g ruusukaalia
  • 1 bataatti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Kastike

  • 1 sitruuna
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl kokojyvä dijoninsinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Paahdettu papusalaatti tehdään helposti näin:

1. Laita uuni 225 asteeseen.

2. Huuhtele ja kuivaa kidneypavut. Poista kannat ja halkaise ruusukaalit. Huuhtele ja leikkaa bataatti 1⁄2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nosta kasvikset uunipellille ja lisää öljy sekä mausteet. Paahda uunissa 15 minuuttia, sekoita kidneypavut joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia kunnes pavut ovat rapeita ja kasvikset kypsiä.

3. Raasta sitruunan kuori, revi basilikanlehdet ja sekoita kastikeainekset.

4. Mausta paahdettu papusalaatti kastikkeella ja anna maustua hetki.

Katso myös: Paahdettu papu-bataatti-fetasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivatut pavut sopivat myös herkkävatsaiselle – näin käsittelet ja keität pavut oikein

X