Reseptit

Paahdettu punajuuri-vuohenjuustokeitto

3.12.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Punajuuri ja vuohenjuusto on lyömätön yhdistelmä. Uunissa paahtamalla punajuurien maku tiivistyy entistä makeammaksi.

Ainekset

Paahdettu punajuuri-vuohenjuustokeitto

500 g punajuuria
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
n. 5 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
200 g vuohenjuustoa

Pinnalle:

1 dl smetanaa
1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko punajuuret. Lohko sipuli ja puolita kuoritut valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja lisää punajuuret, paahda niitä kattilassa niin, että punajuuret saavat hieman väriä. Lisää sipulit ja paista niin, että ne pehmenevät. Lisää viini ja vesi (niin, että punajuuret juuri ja juuri peittyvät) sekä ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä niin, että punajuuret pehmenevät.

3. Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää vuohenjuusto ja hunaja ja soseuta vielä. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

4. Sekoita smetanan joukkoon sitruunamehu ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

5. Jaa keitto lautasille tai kulhoihin ja lisää pinnalle smetanaa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *