Reseptit

Paahdettu siika tillipeston ja kasvisvokin kera

Kesäinen pestokastike valmistuu vaihteeksi tillistä ja maistuu ihanalta paahdetun siian kanssa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 siikafileetä suomustettuna nahkoineen
  • suolaa ja mustapippuria
  • paistamiseen voita

Tillipesto

  • 3 rkl kuorittuja manteleita
  • runsas nippu tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 0.5 dl pastajuustoa (Valio)
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kasvisvokki

  • noin 600 g erilaisia kasviksia, esim. porkkanaa ja kesäkurpitsaa
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin pestokastike. Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää tillinoksat, valkosipulinkynsi ja juustoraaste, sitten öljy, suola ja pippuri. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevamman kastikkeen.

2. Poista siikafileistä ruodot. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi pannulla. Paista fileet ensin nahkapuolelta niin, että nahka ruskistuu kauniiksi. Käännä ja paista hetki.

3. Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kääntele kasvisuikaleet nopeasti kuumalla vokkipannulla. Mausta ripauksella suolaa.

4. Tarjoile siikafileet keitettyjen uusien perunoiden, kasvisvokin ja tillipeston kanssa.

X