Reseptit

Paahdetut feta-uunijuurekset

Paahdetut feta-uunijuurekset on ihana ja helppo juureslisuke. Se toimii myös lämpimän salaatin pohjana. Voit lisätä joukkoon vähän rapsakkaa vihreää ja kypsää kalaa tai lihaa, ja ruokaisa salaatti on valmis.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut feta-uunijuurekset

  • 200 g porkkanaa
  • 200 g pasternakkaa
  • 200 g raitajuurta (tai punajuurta)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 150 g fetajuustoa

Viimeistelyyn

  • versoja tai rucolaa

Valmistusohje

Paahdetut feta-uunijuurekset tehdään helposti näin:

1. Pese juurekset huolellisesti harjalla, älä kuori, jos ei ole välttämätöntä.

2. Leikkaa juurekset pitkittäin lohkoiksi. Lado lohkot vuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Kääntele maut hyvin kaikkialle juureksiin.

3. Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Murenna päälle fetajuusto ja jatka paahtamista vielä noin 10 minuuttia niin, että feta saa väriä ja juurekset ovat pehmeitä.

5. Viimeistele paahdetut feta-uunijuurekset versoilla tai rucolalla.

Katso myös: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lisää juuresten käyttöä ja kokkaa maukkaat uunijuurekset, salaatti, keitto, muusi, pizza – katso 10 helppoa ohjetta

X